2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Buto klausimas



Per vieną Rusijos TV kanalą rodo laidą, kuri vadinasi "Buto klausimas". Tik, priešingai nei mūsų situacijoje, toje laidoje kiekvieną savaitę surandamas atsakymas. Tiesa, ten rodoma, kaip pakeisti vieno ar kito kambario, virtuvės interjerą, o mūsų atveju klausimas kiek kitoks - kur gyventi. O atsakymo, tiksliau buto, vis nerandam. Gal kol kas taip ir turi būti, bet norėtųsi matyti bent kokį ženklą, kodėl tas naujas butas neatsiranda. Ženklų nematau, butų rinka tuštoka... Kartais net apima kažkoks liūdesys ar neviltis dėl tokios padėties.

Prieš šiek tiek daugiau nei metus, kai kraustėmės iš sostinės į pajūrį, atvykome čia vienai dienai, apžiūrėjome 13 variantų ir išsirinkome šitą butą. Galvojam, kad tai beveik toks pat pasisekimas, kaip aklai vištai rasti grūdą. Nes dabar, jau gyvendami tame pačiame mieste, per daugiau nei du mėnesius nerandam nieko tinkamo. Gal išaugo mūsų reikalavimai, pasidarėm išrankūs. Bet kita vertus, nesinori gyventi bet kur ir bet kaip. Nors didžiausia kliūtis, ieškant naujo buto nuomai, yra mūsų turimi baldai. Atrodo, kad visi nuomininkai sutinka gyventi su bet kokiais baldais, miegoti ant kažkieno išgulėtų lovų, sėdėti ant aptrintų sofų. Liūdna, kad taip yra... Bet ieškom, rankų nenuleidžiam ir tikimės, kad dar neatėjus vasarai (ir gimdymo terminui) rasime, kur gyventi.

Tiesa, dabar gyvenam neblogai, jei ne keletas ryškių minusų, tai čia liktume dar iki kito pavasario. Šito buto vieta mieste yra puiki, nesinorėtų keltis kažkur į miegamuosius rajonus ir gyventi susispaudus tarp šimto daugiabučių. Nebent pasitaikytų butas užmiestyje su terasa, kur šiltais vasaros vakarais galima pasėdėti pasimėgauti ramybe ar pasistatyti grilį ir pasikepti ten kokių skanumynų. :)

Jau svajoju apie tai, koks galėtų būti tas naujas mūsų būstas. Bet kol kas tai ir lieka tik mintyse. Bet, kaip sakoma, reikia savo svarbiausią klausimą, į kurį nerandi atsakymo, išsakyti garsiai, ir atsakymas pats anksčiau ar vėliau ateina. Pasakius garsiai, pati Visata padeda ieškoti sprendimo. Tad sakau garsiai: mes ieškom išsinuomoti 2-3 kambarių butą Klaipėdoje ar užmiestyje, o gal metams net Palangoje. Tegul ateina atsakymas į mūsų buto klausimą!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą